Logo receptáru vegešpajza. Miska s avokádom, mrkvou, reďkovkou

Vegánska bublanina s kandizovaným ovocím

Vegánska bublanina s kandizovaným ovocím
  • Čas varenia
    60 min
  • Počet porcií
    6

Vegánska bublanina s kandizovaným ovocím

Recept na bublaninu s kandizovaným ovocím nájdete nižšie.

Kandizované ovocie, známe tiež ako glazované ovocie, má dlhú a fascinujúcu históriu, ktorá siaha do starovekých čias. Pôvodne sa kandizovanie ovocia vyvinulo ako metóda konzervácie. V časoch, keď neexistovali chladničky ani iné moderné spôsoby uchovávania potravín, ľudia hľadali spôsoby ako uchovať ovocie čo najdlhšie bez toho, aby sa pokazilo.

Kandizovanie ovocia zahŕňa postupné nasákanie ovocia v koncentrovanom cukrovom roztoku. Pričom sa postupne zvyšuje koncentrácia cukru. Tento proces vysúša ovocie a nahradzuje jeho vodný obsah cukrom. Čím sa značne predlžuje jeho trvanlivosť. Cukor pôsobí ako konzervant, ktorý bráni rastu mikroorganizmov, ktoré by ovocie inak rozložili.

Dostali ste chuť na sladké? Tu sú naše ďalšie recepty na dezerty.

Inšpirácia na VEGE recept je vytvorená pomocou technológe Sous Chef AI 🙂 

A teraz už recept na vegansku bublaninu s kandizovaným ovocím.

Ingrediencie

    Postup prípravy

    Krok1

    Príprava cesta: V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske zmiešajte kokosový olej, rastlinné mlieko, kokosový cukor a vanilkovú esenciu.

    Krok2

    Kombinovanie ingrediencií: Postupne pridávajte suché zložky do mokrých a dobre premiešajte, aby ste vytvorili hladké cesto.

    Krok3

    Pridanie kandizovaného ovocia: Do cesta vmiešajte kandizované ovocie, aby bolo rovnomerne rozložené.

    Krok4

    Pečenie: Cesto prelejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 35-45 minút, alebo kým nie je koláč pevný a zlatistý.

    Krok5

    Servírovanie: Nechajte koláč pred podávaním úplne vychladnúť. Môžete ho ozdobiť kandizovaným, sušeným alebo čersrtvým ovocím. Posypte práškovým cukrom podľa chuti. Kreativite sa medze nekladú.

    Krok6

    Ak sa ti Recept páči, podpor nás na Sociálnych sieťach sledovaním alebo zdieľaním

    Mohlo by vám tiež chutiť